Nedělní škola od září 2021 do června 2022

Nedělní škola od září 2021 do června 2022

Zástup stále přichází a zas jde dál…

Na začátku 11. kapitoly epištoly Židům čteme: „Věřit Bohu znamená spolehnout se na to, v co doufáme, a být si jisti tím, co nevidíme. K takové víře předků se Bůh přiznal svým svědectvím...“

Kdo jsou našimi předky ve víře? Známe je? V 11. kapitole epištoly Židům najdeme výčet jmen od Ábela k Samuelovi, na začátku 12. kapitoly jsou souhrnně nazváni krásným souslovím „oblak svědků“. Biblický oblak či zástup byl inspirací pro cyklus úloh pro nedělní školu v roce 2007-2008. Tento zástup pro děti začíná Abrahamem a jde nejen k Samuelovi a prorokům, ale řada pokračuje přes novozákonní svědky a na konci smí přidat k zástupu i každý z nás. 44 postav, osudů, příběhů. 44 zápasů, otázek, hledání. Některá jména známe a těžko se vměstnají do jedné hodiny, některá jména si možná vybavíme jen matně.

S dětmi v nedělní škole se s nimi seznámíme od září 2021 do června 2022. Doufejme, že při setkáních „na živo“ v kostele.

Katechetická příručka pro nedělní školu s názvem Zástup stále přichází a zas jde dál… vyšla jako 4 bílé sešity formátu A4. Pro tento rok bude k dispozici na webu, nově ji tisknout nebudeme. Je také možné, že ji máte doma nebo ve farních knihovnách. Prohledejte je, třeba najdete i jiné poklady.

Za poradní odbor pro práci s dětmi Lenka Ridzoňová

Přehled jednotlivých lekcí na jednotlivé neděle včetně odkazů na pracovní materiály naleznete na titulní straně webu pod odkazem "Aktuální cyklus".